13 Ocak 2010 Çarşamba

Nasıl kullanmalıyım?

Müge Arıkan çalışmalarının neredeyse tamamını doğal malzemelerden tasarlanmaya özen gösteriyorum. Bunun sebepleri hayatı seven, yaşam sevinci dolu herkesçe bilinmekte. Bu yüzden de doğal malzemelerde ve diğer kaplama malzemelerde kullanırken özen göstermemiz gereken durumlar bulunuyor.
* Tasarımlarımda kumaş kullanmayı çok seviyorum, leke yapabilme riskinin fazlalığı düşüncesi ile kumaşlı kolye ya da bilekliklerinizin üzerine parfüm sıkmamalı, sıktığınız parfümün kurumasına dikkat edip, kuruduktan sonra kullanmaya özen göstermelisiniz.

* Tasarladığım kolyelerin boyun kısımlarında zincir kullanmış isem, kaplama olduklarından, kumaşlarda gösterdiğiniz özeni göstermek durumundasınız. Altın ve gümüş malzemelerle çalışma yapabildiğim gün bu sorun ortadan tamamen ortadan kalkacaktır.

* Stil danışmanlığı yaptığım dönemlerde aksesuar ve kumaşlarla fazla haşır neşir olduğumdan tespit ettiğim genel geçer kural, imitasyon çalışmaların tamamını asit bazlı, okside edici her türlü şeylerden uzak tutmak gerektiğiydi. Eğer üzerlerine parfüm sıkmaz ve onlarla denize girmezseniz ekonomik ömürlerini uzatabilirsiniz.

* Lütfen imitasyon aksesuarlarınızı banyonuzda tutmayınız, içerideki nem kısa sürede kaplama malzemeyi bozmaktadır.

* Özellikle kumaş kolyelerinizi direkt güneş ışığında uzun süreli tutmayınız. (Yaşanmış bir örnek, odanın dekor ahengini tamamlayan, piyasada sunulan şık kolye tutucu ya da askılarıyla, cam önünde bulundurulmuş kumaşla çalışılmış bir kolyenin rengi soluvermiş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...